Gewichtsbeheersing voor tienersHappy Balanced biedt speciale gewichtsbeheersing programma’s voor tieners met (dreigend) overgewicht, waarbij ik als gewichtsconsulent uw tiener kan helpen om een gezond eetpatroon aan te leren, zodat uw zoon of dochter weer blij en tevreden met zichzelf kan zijn.

Tieners en ongezond eetpatroon

Tieners eten vaak verre van gezond. Bij de puberteit hoort o.a. het experimenteren en  opstandig gedrag, met name tegen de ouders. Veel tieners bezoeken vaak liever de snackbar of de kantine op school, dan dat ze een gezonde lunch nuttigen. Ze drinken liever frisdranken dan water, fruitsap of melk. Bovendien zijn tieners vaak grootverbruikers van chips, koekjes, chocola en andere vormen van snoep. Daardoor hebben ze vaak tekorten aan belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. En natuurlijk niet te vergeten: ze worden er dik van!

Ontbijt overslaan is juist een dikmaker!

Vanwege het schoonheidsideaal (vooral bij meisjes), zijn veel meisjes met hun lichaam en gewicht bezig. Dat  hoort bij deze levensfase. Daarbij komt het vaak voor dat er een maaltijd wordt overgeslagen. Uit onderzoek is gebleken dat er een duidelijk aantoonbaar verband bestaat tussen het overslaan van het ontbijt en het te dik zijn bij tieners. Het overslaan van het ontbijt betekent ook dat uw kind minder geconcentreerd is op school. En bovendien betekent het vaak ook dat er de rest van de dag ongezonder wordt gegeten. (Bron: www.mijnpuber.nl)

Bewustwording van de betekenis van eten

Om uw tieners gezonder te leren eten en meer te laten bewegen, gaan we een voedings- en bewegingsplan opstellen dat past bij de leefomstandigheden van uw kind. Daarbij wordt gekeken hoe we het eetpatroon eventueel anders, beter ofGewichtsbeheersing voor tieners leuker kunnen maken, zodat uw kind zich meer bewust wordt van wat eten voor hem betekent. Een voorbeeld hiervan is om uw kind mee te laten helpen met het bereiden van het eten of mee te laten denken over het menu, of zelfs geheel zelfstandig een maaltijd te laten bereiden.

Gezond eetpatroon aanleren

Gedurende het gewichtsbegeleiding traject leer ik uw kind een nieuw en gezond eetpatroon aan waaraan een “change of mindset” ten grondslag ligt. Dit is namelijk de enige manier om een gezond en blijvend gewicht te behouden voor uw kind. Evenals bij jonge kinderen is het natuurlijk belangrijk dat u als ouder(s) ook het juiste voorbeeld geeft wat gezonde voeding en beweging betreft!

Meld u direct aan voor een gewichtsbeheersing programma voor uw tiener en ontvang 15 % introductiekorting voor de eerste maand!

Aanmelden puberprogramma Gewichtsbeheersing

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Met informatie en tips!

Wilt u weer de baas zijn over uw gewicht? Meld u nu aan en ontvang maandelijks een nieuwsbrief met informatie, tips en recepten.