Gewichtsbeheersing voor kinderenHappy Balanced biedt speciale gewichtsbegeleiding programma’s voor (jonge) kinderen met (dreigende) gewichtsproblemen, waarmee ik als gewichtsconsulent uw kind kan helpen om blijvend een gezond eetpatroon en gewicht te bereiken en te behouden. U wilt toch ook het beste voor uw kind?

Gewichtsbeheersing voor jonge kinderen tot 12 jaar

In Nederland is ongeveer 20 procent van alle kinderen te dik. De kans dat deze kinderen ook op latere leeftijd overgewicht krijgen is zeer groot. Dit is mede te danken aan het grote aanbod van snacks, snoep en frisdrank. Verder krijgen de kinderen nu minder beweging dan vroeger. Televisie, internet en computerspelletjes vormen de grootste boosdoeners.

Kinderen kunnen niet zomaar op een caloriebeperkend dieet gezet worden. Ze zijn namelijk in de groei en bouwen daarom makkelijk tekorten op aan bepaalde voedingsstoffen. Wel kan het gewicht van kinderen onder controle gehouden worden door ze gezond te laten eten en voldoende te laten bewegen.

Voedingsplan opstellen

Samen met u als ouder(s) wordt gekeken hoe we de beweging van uw kind kunnen aanmoedigen en uw kind weer leren hoe leuk het is om in beweging te zijn. Uiteraard gaan we ook een voedingsplan opstellen dat past bij uw kind. Ook kinderen hebben hun voorkeuren wat eten betreft!

Verder is het belangrijk dat u zelf het juiste voorbeeld geeft, want kinderen volgen het voorbeeld van hun ouders. Door zelf als ouder(s) gezond te eten en voldoende te bewegen, heeft uw kind minder kans om dik te worden!

 Gewichtsbeheersing voor kinderenBlijvend succes door een uitgekiende plan van aanpak

Het is niet de bedoeling dat uw kind een voorgekauwd dieet krijgt waar hij of zij zich aan moet houden. Samen met u gaan we kijken waar de problemen zijn ontstaan en gaan we de mogelijk verkeerd aangeleerde eetpatronen aanpakken. Op deze manier leert uw oogappel hoe hij of zij betere eetgewoonten langzamerhand eigen kan maken, zodat dit deel uit gaat maken van de dagelijkse eet- en (gezonde) snackmomenten.

Gezond eetpatroon aanleren

Gedurende het gewichtsbegeleidingstraject leer ik uw kind een nieuw en gezond eetpatroon aan, waaraan een “change of mindset” ten grondslag ligt. Dit is namelijk de enige manier om lang een blijvend gewicht te behouden voor uw opgroeiende kind. Natuurlijk bent u als ouder de aangewezen persoon om dit in de thuissituatie te steunen en hierop toezicht te houden, maar als gewichtsconsulent zal ik u hierbij ook tips en adviezen geven.

Meld u direct aan voor een gewichtsbeheersing programma voor uw kind en ontvang 15 % introductiekorting voor de eerste maand!

Aanmelden kindprogramma Gewichtsbeheersing

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Met informatie en tips!

Wilt u weer de baas zijn over uw gewicht? Meld u nu aan en ontvang maandelijks een nieuwsbrief met informatie, tips en recepten.