Gewichtsbeheersing. Houdt uw energie in balans!

Happy Balanced biedt begeleiding aan jonge kinderen, tieners en volwassenen bij het behalen en beheersen van een gezond streefgewicht. Voor veel mensen is het behouden van het streefgewicht een groot probleem.

Om uw lichaam goed in balans te houden, is het belangrijk dat u de energie, die u binnenkrijgt met uw voeding, gelijk is aan de energie die wordt verbruikt. Teveel eten, dus meer eten dan voor het lichaam nodig is, leidt tot vetopslag.

Focus op gezond gewicht

Het is belangrijk dat u bewust wordt van wat en waarom u eet.

Wat eet u?
Gezonde voeding zorgt ervoor dat uw lichaam goed functioneert en dat u zich fit voelt. Bovendien helpt het om op een gezond gewicht te blijven en de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht of diabetes te verkleinen.

Waarom eet u?
Zijn er onverwerkte of negatieve emoties waarvan u afleiding zoekt? Verveel u zich? Of is het misschien een gewoonte? Vaak zijn dit juist de dingen die afvallen verhinderen, bijvoorbeeld het chocolade-ijs om uzelf te troosten of een zak chips wegwerken tijdens een film. Wees u bewust van uw redenen en pak de oorzaak aan.

Gewichtsbeheersing. Houdt uw energie in balans!Hoe zit het met uw gewicht?

Steeds meer Nederlanders worden dikker. De populaire diëten en afslankpreparaten van tegenwoordig garanderen vaak “snel en blijvend gewichtsverlies”. Dit is inderdaad het geval voor uw portemonnee! De waarheid is echter dat de meeste diëten niet lang zijn vol te houden, waardoor het zogenaamde “jojo-effect” ontstaat. De meeste afslankpreparaten hebben weinig of geen effect op het gewichtsverlies of zorgen alleen maar voor vochtverlies. Over het algemeen geldt voor beide middelen dat de kans op tekorten aan voedingsstoffen aanwezig is en dat ze niet leiden tot betere voedingsgewoonten.

Verantwoord afvallen kunt u ook!

Door het aanpassen van uw voedingsgewoonten leert u gezond te eten. Hierdoor valt u verantwoord af en blijft u beter in balans. Een goede voeding, voldoende beweging en inzicht in het eigen eetgedrag zijn belangrijk voor een blijvend resultaat van uw gewichtsverlies!

Meldt u nu aan!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Met informatie en tips!

Wilt u weer de baas zijn over uw gewicht? Meld u nu aan en ontvang maandelijks een nieuwsbrief met informatie, tips en recepten.